Ja, zoals ik al zei kregen wij gezinsuitbreiding en natuurlijk kan dat bij ons weer niet normaal.

Eerder hadden wij konijnen en nu dus een mega leeg buitenhok wat wel weer wat leven kon gebruiken. Dus tijd voor nieuwe konijntjes, hoe leuk, allebei de meiden een eigen konijn. 

Begin juni werden we gebeld door de konijnenman (ik noem hem even zo), die man ken ik al een aantal jaren want we hebben eerder zaken met hem gedaan. Een hele leuke lieve oudere man met een passie voor konijnen. We zochten 2 konijnen uit, een ram en een voedster  (mannetje en vrouwtje), omdat dit de beste combinatie blijkt voor het koppelen van de konijnen. Wel moet je het mannetje gecastreerd worden als je geen zin hebt in een nestje met kleine konijntjes. En al hebben we echt een mega hok, ruimte voor een nestje hebben we niet….

Gisteren was het zo ver, we mochten Koos en Kiki ophalen. Door het dolle heen waren de meiden. Koos is wel iets eerder geboren dan Kiki en is bijna 3 maanden (met 4 maanden kan hij geholpen worden). Kiki is 2 maanden en over 2/3 maanden vruchtbaar, mijn plan was dus Koos volgende maand te laten helpen.  

De konijnenman had de konijntjes al een paar keer samen gezet en dat ging goed. Ook hier gaat alles goed ze zijn mega tam en vinden alles oké, ook vinden ze elkaar  (te) lief. 

Vandaag waren ze lekker in de tuin aan het hupsen, totdat we Koos ineens OP Kiki zagen hupsen. Neeeeeee dat hebben wij weer hoor….we hebben hem eraf getrokken. En we hebben meteen opgezocht of het toch zou kunnen……. volgens Google nog niet. Het leukste aan de gezinsuitbreiding zijn de reacties van de kinderen:

Koos heette Koos, toen Frits (naam van ons vorige konijn) toen toch maar weer Koos, maar Chase (van Paw Patrol) is ook een coole naam, oplossing van Jackie; voornaam is Koos en achternaam is Chase.

Koos liep vervolgens een rondje door de kamer en gleed hij waarschijnlijk iets uit uit waarop Jackie trots riep: “Ohhh kijk nou, Koos kan breakdance!”

Jackie: “Koos? Koos, ben ik jou beste vriend?” “Jaaaaaa mam hij knikte jaaa echt waar!”

Jackie: “Mam, Koos wil naar buiten een de schuifpui staat op een kier, straks doet hij hem verder open met zijn nageltjes.”

Later zitten we op de bank en horen we Jackie: “Koos, Koos! Koos niet doen ga van Kiki af dat is zielig Kiki is klein krijgt dan last van haar rug!”
Nu zit ze al een half uur voor het hok in de gaten te houden of Koos niet op Kiki gaat zitten…

Heerlijk die kinderfantasie!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *