In onze vakantie hebben wij Dierenpark Amersfoort bezocht.
Van te voren hebben we ons niet echt verdiept in het park, we wilden gewoon een dierenpark bezoeken en dit leek ideaal qua afstand vanuit Dordrecht waar we toen waren.

We waren blij verrast toen we binnenkwamen, het zag er superleuk en netjes uit. Er is van alles te beleven, als ik de website van het park moet geloven wonen er wel 1500 dieren en dit zal mij inderdaad niets verbazen. Je kunt sommige dieren leren kennen door onder, over, achter of door het verblijf te klimmen in plaats van achter een hek kijken of het dier te voorschijn komt. Dit maakt het voor kinderen extra leuk. Ook kun je de dierenverzorgers ontmoeten die wat over de dieren vertellen. Je kunt ze ontmoeten bij de rode panda’s, de olifanten, de maki’s, de roofdieren, bij het snavelrijk en bij de pinguïns.

Wat ook leuk is, is dat je de gratis app kunt downloaden met een plattegrond, zodat je kunt zien waar je naartoe moet, ook kun je meer informatie over de dieren vinden. 

Ook is er een dinopark, dit vonden de meiden helemaal super. Jackie vond het zielig dat de dino’s “dood” waren, ze snapte niet hoe het zat maar dat maakte haar opmerkingen ook hilarisch.

Jackie en Lilly hebben zich heel goed vermaakt, ze hebben hun ogen uitgekeken en er was heel veel voor ze te doen. Ook voor ons als ouders was het een heel mooi park om te zien. Het is superleuk dat je veel informatie vind en veel kunt leren.
Ik kan nog veel meer vertellen maar ik zal als ik jullie was snel zelf eens gaan kijken! Wij gaan er zeker nog eens naar terug.
Hieronder vind je nog informatie over het park en foto’s van ons dagje weg.

Informatie over het park:
DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Openingstijden:
1 januari t/m 25 maart              10.00 – 17.00 uur
26 maart t/m 29 oktober           09.00 – 17.00 uur
30 oktober t/m 31 december    10.00 – 17.00 uur

Prijzen:
0 – 2 jaar          Gratis              Parkeerkaart auto    €7,-
3 t/m 12 jaar    €18,-               Plattegrond              €0,50
12 t/m 64         €21,-               Themaboekje           €2,50
65+                  €19,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *