Zoals jullie konden lezen ging Jackie wennen op school, maar wat geef je je kind dan mee?
Jackie heeft een continurooster wat inhoudt dat ze de maandag, dinsdag en donderdag op school eet. De woensdag en vrijdag zijn de korte dagen en eet ze tussen de middag thuis.

Op de woensdag en vrijdag zijn de water en fruit dagen, de andere dagen hebben ze liever dat je ook gezond invult. Wat ik hiervan vind? Ja, moeilijk, vroeger kreeg ik ook wel eens een lekkere koek mee of een chocolademelk. Maar ik was vooral van het “schoolmelk” (volle melk, ik ben nogal een melk freak) en juist de gezonde crackertjes vond ik vaak het lekkerste, lekker plat stampen en de kruimels opeten. Jackie is gek op fruit dus ik gok dat ze dat vaak zelf al kiest boven een koek, maar dat het “moet”….

Als je dan ziet wat sommige kinderen van hun ouders meekrijgen (of juist niet) dan snap ik de keuze van de school best. De eerste wen dag had Jackie haar fles met water mee en een banaan. Om haar voor te bereiden op school verzon in verhaaltjes bij plaatjes in een boek van Jip en Janneke (die zogenaamd ook gingen wennen op de basisschool). Zij kregen in het verhaal een banaan mee met oogjes en een mond. Daar moest zij zo om lachen, dat ik op haar banaan ook oogjes heb geplakt en een mond heb getekend. Dit was natuurlijk te gek.

Wennen zal vooral de woensdag en vrijdag zijn, omdat ik dan zelf vrij ben, straks als ze 4 is zal ze dus ook de op school gaan eten, maar hoe varieer ik dit en zorg ik dat ze goed eet? Ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen omdat ze niet heel gek is op brood. Yoghurt met crusli, een cracker, brood, fruit. Maar straks op school hoe doe ik dit dan?

Als eerste heb ik een coole lunchbox gekocht met haar naam erop, ik wil het “gezellig”en uitnodigend maken maar vooral afwisselend voor Jackie, zodat ze niet denkt: “Getver, weer 2 kleffe broodjes”.

Gelukkig is mijn vriendin een grote inspiratiebron, met 4 kinderen waarvan er 3 naar school gaan heeft zij veel tips. Haar kinderen hebben voor het eerst dit jaar een continurooster en eten dit jaar voor het eerst dagelijks op school. Zij is een instagram pagina begonnen om iedereen te inspireren: “boxjegezond”. Boxjegezond staat vol tips en ideeën om lunch boxjes voor school te vullen. Ik ben fan en heb al veel ideeën opgedaan! Want nee gezond is echt niet suf, stom of saai, iedere lunchbox is een cadeautje!

Nieuwsgierig geworden, of gewoon opzoek naar tips? Je kunt Boxjegezond volgen op instagram (tevens is deze pagina van een voedingscoach dus je kunt ook tips vragen) ik kan in ieder geval niet wachten om de lunchbox van Jackie te vullen. Ik heb zelfs al wat dingetjes in huis gehaald om het nog leuker te maken, ik hou jullie op de hoogte!

1 comment on “Boxje gezond voor school!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *