Vorige week vrijdag  was het zo ver Jackies aller eerste echte zwemles. Ja ze zwemt al bijna 4 jaar minimaal 1 keer per week, maar dat was baby/peuterzwemmen en daarna peutersurvival en nu ging ze naar haar eerste echte zwemles.

We hebben gekozen voor een ABC pakket dus heel veel geld neergelegd (meer dan 900 euro!) maar wel gegarandeerd ABC diploma, wat wij erg belangrijk vinden.  We beginnen met easyswim, daarmee zwem je met een pakje en meteen in het diepe. Een echte zwemles is natuurlijk een stuk officiëler en waar wij als ouders eerst erbij mochten en langs de kant konden zitten/binnen konden lopen, is het nu even helemaal anders, het is een echte les. Je kind afzetten, liever eigenlijk niet want het is mega druk op de vrijdagmiddag. Er starten meer dan 4 lessen tegelijk dus het is echt megadruk. Achter het raam mogen we kijken, Jackie heeft voor het eerst een “meester” ipv een juf. Hoppa in het water, niks niet wennen en spelen aan de bak! Wauw, ohja het is een echte zwemles, mijn kleine meisje van 3 zit op echte zwemles! Even ben ik supertrots, kijk haar gaan dan, zo klein, zo stoer, ze zwemt meteen op haar rug. Een les duurt een uur, 3 kwartier later gaat het zwempakje uit, serieus 1 meester met 6 kinderen die hun eerste les hebben zonder pakje in het diepe?! Jahoor ook dat gaat goed, ik zie Jackie op haar rug voorbij zwemmen, hoe stoer. Het blijkt dat het pakje echt alleen voor het begin is en daarna in het diepe zonder pakje.

Na de les zegt Jackie teleurgesteld dat ze het wel leuk vond, maar aan het einde niet, de meester had heel hard in haar nek geknepen. Toen zij haar pakje uit had liet hij 2 kindjes tegelijk op de rug zwemmen en pakte hij de kindjes in de nek. Volgens Jackie heeft ze wel 10x geschreeuwd dat hij moet loslaten omdat ze het wel zonder kan, maar hij luisterde niet. (Ik gniffel, ik zie het al voor me!) Ja op haar rug in het diepe zonder bandjes/pakje kan ze wel en deed ze met haar vorige juf, ze snapt het niet. Ik heb haar maar uitgelegd dat dit een “echte” zwemles is en dat als ze het echt goed zonder kan hij dan los laat, dus extra goed je best doen.

Een paar dagen later gaan we zwemmen op het strandje en Jackie denkt weer dat ze alles al kan, dat is de andere kant van zo watervrij zijn. Achter alle (oudere) kindjes aan met diploma’s.

En afgelopen vrijdag haar 2e echte zwemles, ze leerde de rugcrawl en Jackie deed extra hard aan best, volgens haar zei de meester nu dat ze het heel goed had gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *