Ik heb al eerder geschreven dat Jackie (onze tomboy) gek is op insecten.

En dan heb ik het niet over lieveheersbeestjes of mieren, nee dan heb ik het over wormen, kevers en spinnen. Ja spinnen ja, ik moet eerlijk zeggen nadat ik op mijn werk een vogelspin heb vastgehouden ik echt minder panisch ben als ik een spin zie.

Meestal als er een spin in huis zit pakt Jackie hem om hem om hem in de tuin te zetten. Soms raakt ze hem, voordat ze bij de deur is, kwijt. Waar ik vroeger een paniek aanval kreeg denk ik nu achja een klein spinnetje.

Vorige week had Jackie een spin op haar kamer, precies boven haar bed. “Mam, dat is mijn beste vriend hoor die mag blijven.”

Maar dan vanmorgen mijn WHAT THE F… moment…. ik maakte me klaar om en dag te werken toen ik Jackie hoorde roepen: “Maaaaaam mam, kijk nou wat schattig!!!”

En toen zag ik dit:

We moesten snel naar opa en oma omdat ik moest werken. Ik dacht nog ze zijn er zo snel, hopelijk zijn ze niet zo snel vertrokken ergens in huis. Gelukkig toen ik thuis kwam zat alles nog op zijn plek. Ik heb het vlug weggehaald en toen haar raam open gezet, zo kon ik zeggen dat de mama met de babyspinnen naar buiten is gegaan.

Maar zo makkelijk kwam ik er niet vanaf want toen moest ik nog verzinnen hoe ze door de hor zijn gekomen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *