Kleine Jackie is een kleine tomboy, vanaf jongs af aan al. Iedereen die haar kent weet dat ook. Ze is niet alleen “stoer” maar houdt ervan overal op te klimmen, dat heeft me vaak hartverzakkingen veroorzaakt. Maar ze houdt ook van klauteren, buiten in de prut, gaat het liefst verkleed als piraat, auto’s, hijskranen, vrachtwagens, de vuilniswagen maar vooral van pappa helpen en pappa’s bus.

Pappa heeft namelijk een werkbus, een met heel veel gereedschap. Voor Jackie is het altijd een feest om in de bus te zitten. Ze is echt heel blij als Rudy het autostoeltje in de bus parkeerd. Toen hij een maand vrij was was ze ook echt boos dat de bus ingeleverd moest worden op de zaak. Iedere dag vroeg ze waar de bus was.

Nu we vol op in de verbouwing zitten loopt ze met schroevendraaiers in de rondte en een zelfblokkerend meetlint is ook favoriet. Zo meet ze alles op; de muur is 3 euro, haar bed is toch echt 20 euro en  ga zo maar door.

Maar toen ineens kwamen de disneyfilms voorbij, ze wil films kijken met prinsessen. Ze wil “hakkenschoenen”aan en een prinsessenjurk, haar lange haren los als een prinses en een prinsessenvlecht. Voor haar zusje zorgen en de poppen komen in beeld.

Mmm wordt het nu toch een meisje-meisje?

En toen vanmiddag, de werklui kwamen weer, vandaag werd de schuifpui geplaatst. Jackie was niet weg te slaan bij de mannen. We gingen even buiten kijken bij het plaatsen met de kraan. En jahoor ze wilde niet meer mee naar binnen, daar stond ze in de stromende regen.

En nu zit ze in bad want haar haar zit onder het smeer van het langs de kraan lopen, ik heb het al 3 keer met shampoo gewassen maar het zit er nog……

bl

1 comment on “Tomboy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *