Naast wat minimale bewegingen (en een uur per week dansen op mijn werk) sport ik helemaal niet, SLECHT! I know, het enige dat ik doe ik achter Jackie rennen als ze op haar (loop)fiets raced of flink doorstappen met de kinderwagen naar de stad maar meer zat er niet in, nouja een soort van ochtend (of avond) gymnastiek met Jackie op de liedjes van Koos Konijn.

Over de Koos Konijn work-outs, dat kun je vergelijken met lichte Zumba. Hier wat voorbeelden van de danspasjes:
Koos Konijn – Tante Rita
Koos Konijn – Kom maar op

Geloof mij als je dit een half uur doet met je kind heb je best een voldaan gevoel (als je normaal niks gewend bent).

Ik kan gewoon geen leuke sport vinden, ik moet namelijk echt iets heel leuk vinden wil ik het volhouden. Via Facebook zag ik een paar dingen voorbij komen, mini trampoline springen en float fit. Jaaaa dat is misschien iets voor mij?! En toen zag ik in het zwembad (waar ik minimaal 2 dagen in de week te vinden ben) dat je je kon laten inschrijven voor een proefles float fit. Ik contacte meteen mijn sportieve vriendin Mirella en hoopte dat ze met me mee zou gaan. Jahoor haar leek het ook tof, en daar gingen we dan dinsdag 5 oktober.

Als jullie mijn blogs hebben gelezen of mij kennen weet je dat ik gek  ben op zwemmen en vroeger heel veel heb gezwommen, echt iets voor mij. En omdat ik vroeger best intensief heb gezwommen is dit vast een makkie, nouja eerlijk dacht ik dat niet hoor, maar ik dacht wel dat het in mijn voordeel zal werken.

Mirella en ik hebben een foto before & after gemaakt. Het is nu zaterdag en ik voel nogsteeds de spieren in mijn schouders (en ik weet precies van welke oefening!) Mensen, het was ZWAAR maar echt superleuk! Het was zwaarder dan ik verwachte, en zoals de zwemlerares zei, een half uur is lang zat! Naast het vinden van je balans moet je ook oefeningen doen zoals squats, buikspieren, springen en planking. En dat is best lastig als je je balans moet houden en met de golven van de buren. Er waren een paar vrouwen die het na 3 oefeningen voor gezien hielden. Maar wij hebben het een half uur volgehouden!

Maar goed een kleine impressie hieronder. Mirella en ik hebben ons op gegeven vanaf 25 oktober zijn wij iedere week bij de float fit te vinden! Dit was nog maar een proefles met veel uitleg. Ik zal later nog een stuk schrijven over hoe het verloopt.

ff

Lijkt het jullie ook wat?

Op de Facebookpagina van Jack en Lil zijn filmpjes te vinden!

1 comment on “Sportende mama”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *