hond-doppen

Plastic doppen sparen voor een goed doel, voor geleidehonden. Dit doet mijn moeder al heel lang, ik legde altijd trouw al mijn doppen apart en gaf deze dan ook weer aan mijn moeder. Rudy werd gek van de doppen die overal in huis lagen. Na een voorlichting van een “blinde” man op mijn werk was ik weer even extra fanatiek.

Eerlijk gezegd ben ik de laatste tijd wat “ingekakt” maar Jackie is bloedfanatiek. Bij alle flesjes, knijpfruitjes, pak drinken, deksels vraagt ze of ze de dop voor oma mag bewaren.
Ze is nu zelfs zo erg dat ze thuiskomt uit school met haar zakken vol dopjes, ze vraagt ze aan iedereen.

Laatst kwam ze thuis van buiten spelen en zei ze trots: “Kijk oma, wat ik heb gevonden in de bosjes, dopjes!”

Hoe het werkt? 
Spaar alle plastic doppen van (sap)pakken drinken, wasmiddelen, shampoo, deo-bussen, deksels van broodbeleg, slagroombussen enz en kijk waar je ze kunt inleveren op de site.

Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden? De basisopleiding van onze honden kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn met de nieuwe kiloprijs die we voor de doppen krijgen ongeveer 11 miljoen doppen nodig.

Als een kind van 4 het kan is het een kleine moeite toch?

Hoe je kunt helpen? Dat kun je HIER lezen.

fkngf

Fotos en info van: https://www.geleidehond.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *