Ken je dat, dat je zo trots bent dat je kleine weer iets nieuws kan, maar je ook denkt: “dit gaat veel te hard”?!

In die fase zitten wij nu. Apetrots dat de meiden steeds meer kunnen, maar ook denkend shit ze hebben ons steeds minder nodig.

Neem Jackie, hartstikke zindelijk aan het worden, van het weekend bij opa en oma ons roepen omdat het “mis” was gegaan. Een plasje op de grond want de wc bril bij opa en oma is hoger en ze kwam er niet op.

Omdat we 1,5uur in de auto moesten, toch even luier om gedaan. Eenmaal thuis was ik even naar boven Lilly pyjama aantrekken en was Rudy  even naar de garage. Toen Rudy uit de garage kwam zag hij de wc deur op een kier en hoorde dat er werd doorgetrokken. Hij zag een luier op de grond en zag Jackie staan die haar onderbroek ophijste. Ze voelde aan haar onderbroek of deze droog was en zei in zichzelf “ja ja ja is droog ja is droog”. Toen ze Rudy zag staan zei ze: trots: “pappa ik heb geen luier aan”.
Ik zie hoe trots Rudy is en dat hij de tranen in zijn ogen krijgt.  Even snap ik die ouders die een foto posten van een drol op Facebook.

En dan Lilly onze andere stoere meid, die niet wil liggen maar erbij wil zitten. Ze is super sterk en komt zelf overend! Ook kijkt ze het eten uit je mond, ze lijkt ook echt boos te worden dat ze nog niet mag en lijkt er echt aan toe te zijn.  Nog even meid, je bent echt te jong!

Rudy en ik hebben het er vaak over, hoe zal het zijn als ze echt groter zijn, met de jongens die aan de deur komen, als ze naar de schoolparty willen?! Gelukkig duurt dat nog even concluderen we dan…

Dan vraagt Rudy of hij Jackie kan helpen en ze zegt: “Nee papa, dat kan ik zelluf!”

image

1 comment on “Onze grote kleine meiden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *