Pasen, een feest dat tot een paar jaar gelden weinig voorstelde, het enige wat ik toen deed was het huis gezellig versieren met een paastak. Het gevoel dat het mooie weer er weer aan komt en gezelligheid. Oké we hebben wel eens voor een uitgebreide paasbrunch gezorgd met familie, een gelegenheid om gezellig samen te eten, maar verder gaat het vooral om dat extra dagje vrij zijn.

Sinds ik kinderen heb, heeft Pasen toch een andere betekenis, de paashaas, eieren zoeken en vooral aan zo veel mogelijk leuke dingen meedoen. Want een glimlach van je kind en die zien genieten is toch het mooiste?

Vrijdag bij zwemmen kwam de paashaas langs, Jackie rende uit het water om een high five te geven. Zaterdag bij haar tante mocht ze eieren zoeken wat ze geweldig vond en tweede paasdag gingen we naar Weizigt in Dordrecht, dat is sowieso echt een geweldig leuk park, maar met Pasen hebben ze helemaal leuk uitgepakt.

De paashaas kwam koekjes uitdelen maar Jackie wilde liever knuffelen   

Daarna mocht ze de eieren inleveren en kreeg ze daarvoor een ei die ze mocht beschilderen. Dit was natuurlijk ook heel leuk, toen kon ze geschminkt worden, langs de kuikens en je kon ook knutselen. Voor Jackie was dit allemaal wel veel, aan het knutselen is ze niet toegekomen maar wel aan een grote middagslaap. Zeer geslaagd dus!

Ik zal binnenkort wat meer vertellen over de leuke kinderboerderij van Weizigt, want dat ik echt de moeite waard om eens langs te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *