Jackie heeft ook haar diploma gehaald, de laatste voorlopig. Ik ben de tel kwijt maar ik gok dat ze zo’n 7 of 8 diploma’s heeft, dit is exclusief de extra diploma’s (zoals de 3 pietendiploma’s die ze met sinterklaas kreeg).

Jackie is begonnen met 3 maanden en heeft baby-, peuterzwemmen en peutersurvival gedaan. Het laatste is in het diepe bad met een easyswim pakje. Ook heeft ze al geoefend zonder iets in het diepe te springen en op haar rug naar de kant te zwemmen. Het blok is af, Jackie heeft haar laatste diploma en in september wordt ze 4 jaar.

Daarom start ze na de zomervakantie niet met een nieuw blok, want ze gaat naar school, maar ze start met zwemlessen! Ja serieus, ik heb een adviesgesprek bij het zwembad gehad over welke lessen ik zal volgen. Dit was vrij snel duidelijk, dat worden de easyswim lessen, dus met een pakje meteen in het diepe zwemmen. Daarbij wordt advies gegeven wat het beste is, een pakket (inclusief diploma’s) of losse lessen. Meestal adviseren ze een pakket, maar bij Jackie hebben ze het een beetje opengelaten, ze kan al zonder iets in het water springen en terug naar de kant komen, ze kan ook al drijven en wat zwemmen. Aan de ene kant zeggen ze daarom dat we met losse lessen goedkoper uit zullen zijn omdat ze wel snel is. Aan de andere kant, ze is nog maar 3, houdt van spelen en heeft niet altijd “zin” om serieus te zwemmen. Daarbij gaat ze na de zomervakantie (eind september) ook naar de basisschool dus nog een nieuwe stap waarvan ze moe wordt en wat weer veel van haar vraagt.

Het is toch lastig om dan te kiezen wat het beste is. We zouden voor de losse lessen gaan, maar we gaan nu toch voor een pakket. Ze begint al als ze nog 3 is, dat is ook heel jong voor zwemles, maar het is ook zonde om niet door te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *