image

En toen was het 6 december…. sinterklaas met zijn pieten weer richting Spanje en alle gekte weer over… of niet?
Nee natuurlijk niet! Tijd voor de kerstsfeer. Nog nooit eerder hebben wij de kerstboom zo vroeg neergezet, maar omdat we de komende dagen zo druk/veel weg zijn, was dit echt de dag om alles van zolder te toveren.

Raar eigenlijk je leert je kind alle liedjes van sinterklaas, gaat naar de intocht, schoen zetten, pakjesavond en zegt doodleuk dat de goedheilig terug naar Spanje is en je hebt er niet meer over. ..

We hebben vertelt dat nu de kerstman komt, maar Jackie blijft maar sinterklaasliedjes zingen.

En wij maar gek vinden dat die kinderen het niet trekken, het is allemaal maar wat, zijn ze wel lief geweest?
Ja ik ben ook zo’n moeder die zegt als ze even niet luistert: “pas maar op zwarte piet ziet alles!” Het is soms zo makkelijk.

Wel gemeen, kinderen snappen dat niet en ook niet slim want nu is zwarte piet weg dus hoeft ze dan niet meer te luisteren?!

Zo vertelde ik Jackie dat sinterklaas heel trots is dat ze zindelijk is en dat ze naar de grote wc gaat. Toen ze echter ziek werd en ze aan de dunne was en ik een luier omdeed was ze heel verdrietig en bang dat sinterklaas “boos” zou zijn… ze wilde luier pas om toen wij jaar wijs hadden gemaakt dat sinterklaas ook wel eens “scheetjespoep” heeft een dat het echt niet erg is…

Maargoed ons huis is in de kerstsfeer, gezellig!

image

En heerlijk hoe die kleintjes helpen,  heel zorgvuldig alles in de boom hangen en dan zien dat ze alles op een kluitje hangen!

image

Ohja die stokjes bij ons thuis vooral NIET opeten, ik vind die zo gezellig staan ik gok dat ze dit jaar voor de 6e of 7e jaar hangen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *